Energi- & miljöeffektiv transportlogistik


Utbildningen leder fram till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Den ger goda kunskaper inom logistik och transportsystem, med särskild tonvikt på miljö- och energimässigt effektiva transportlösningar. Den ger samtidigt en bred kännedom om transportbranschens struktur och utvecklingsmöjligheter.
Du kan utnyttja dina kunskaper och erfarenheter från den företagsförlagda praktiken till att bygga upp ditt personliga nätverk med transportsektorns företag, dess leverantörer och kunder.

Vi erbjuder dig en ny spännande utbildning inom Energi- och miljöeffektiv transportlogistik .
Utbildningen omfattar 80 veckor under två år och totalt 400 yrkeshögskolepoäng och leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Den är utvecklad i samarbete med transport- och logistikföretag och ger dig kompetens som transportplanerare/logistiker.
Teori varvas med LIA på plats i företag.

Utbildningen erbjuds på följande ort: Vänersborg

Vänersborg är en tätort i Västergötland och centralort i Vänersborgs kommun. Vänersborg är säte för den politiska ledningen i Västra Götalandsregionen (numera Regionhuvudstad i Västra Götaland).
Sjöfarten har alltid haft en betydelse i Vänersborg då staden är placerad mellan Sveriges största sjö, Vänern, och hamnstaden Göteborg via Göta älv. Författaren, tillika kompositören och trubaduren Birger Sjöberg, är upphovsman till Vänersborgs populärnamn Lilla Paris.

Senast ändrad: 2013-06-20 Uppdaterad av: Trollhättan o Vänersborg Dan Andersson


Heltidsstudier - fyra terminer 20 veckor/termin under två år


Behörighetskrav:

Särskild behörighet
Lägst betyget godkänt eller motsvarande kunskaper i:
• Svenska A/ Svenska 1,
• Engelska A/ Engelska 5
• Matematik A/ Matematik 1

Alla som uppfyller ovanstående kallas till tester och intervju

Urvalsverktyg
Tester: Särskilt prov i grundläggande datorkunskap. Du ska med minst 200 ord förklara varför du vill arbeta inom området Energi- och miljöeffektiv transportlogistik och beskriv de egenskaper du har som krävs för denna bransch.

Nästa kursstart: Måndag den 26 augusti 2013

Ansökan senast 24 maj 2013

Mer om utbildningen här...länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utbildningen erbjuds på följande ort/orter: Vänersborg

Yrkesutbildning Fyrbodal
Fyrbodals kommunalförbund yvonne.samuelsson@fyrbodal.se